Klasszikus kristály csillár

A klasszikus kristály csillárokról legelőször az elegancia, kifinomultság, luxus és előkelőség jut eszünkbe. Régen csak az arisztokrácia engedhette meg magának, hogy termeiket hatalmas méretű, hajlított karú, kristály függőkkel ékesített csillárokkal díszítsék.

Napjainkban azonban nem csak a klasszikus stílusú helyiségek díszítő eleme lehet, hanem akár egy modern, minimalista enteriőrben is megállja a helyét. Egy klasszikus kristály csillár nem kis befektetés, viszont örök darab, időtlenségük sosem halványul.

Mielőtt kristály csillárt vásárolnának, a Central Lámpabolt ad néhány hasznos tanácsot, amit érdemes figyelembe venni.

Ezeknek a csillároknak a magassága és átmérője jelentős, ezért megkövetelik a nagy belmagasságot. Láncokon lógnak, melyeknek hossza állítható, viszont ügyeljenek arra, hogy a csillár és a padló között minimum 210cm legyen. Üzletünk kínálatában nagyrészt bársony takaró is jár a csillárhoz, melyet tetszés szerint feltehetnek a láncra. 

Ideal Lux - Central Lámpa - lámpa kereskedés és szaküzlet
 

Példának bemutatjuk az Ideal Lux Colossal SP6 Avorio csillárját.

 

Fontos a kristály csillár mérete.

A belmagasság mellett a helyiség mérete is fontos tényező. Mivel ezek a minimum 6 karú csillárok hangsúlyosak, ezért nagyobb térben mutatnak jól, ellenkező esetben elnyomhatják a helyiség többi elemét. A Florian SP12 átmérője például 72 cm, így egészen biztos, hogy nyomatékos darabja lenne a szobának.

Váci úton lévő lámpaboltunk kínálatában azonban találhatnak kisebb méretű kristály csillárt is. Ilyen az antikolt, 4 karú Liberty SP4 is, melynek átmérője csupán 35 cm.

Mint említettük, modern környezetben is gyönyörűen mutatnak ezek a világítótestek, viszont számításba kell venni, hogy ebben az esetben valószínűleg a szoba uralkodó darabja lesz. Csillogásukkal, tiszta eleganciájukkal magukra vonják a figyelmet, ezért tanácsos átgondolni, hogy milyen mértékben díszített lámpát választanak. Vannak egyszerűbb, letisztultabb darabok is. Egy modernebb környezetben jó választás lehet a Tiepolo SP5, amely kevésbé díszített, viszont megőrzi klasszikus stílusát.

Az átlátszó kristály díszítés mellett divatosak a színes kristályok is. Szintén az olasz Ideal Lux lámpái között találunk erre modelleket.

Felszerelésüket mindenképpen szakemberre bízzák! Vannak csillárok, amelyek teste is kristályból készült, és nem csak díszítő elemként szolgál. Ezek tömege viszonylag nagy. Legtöbbjük karjai üvegből készül, melyeknek a súlya szintén nem elenyésző, tehát a sérülésmentes felszerelés érdekében tanácsos szakemberre bízni felszerelésüket. A gyönyörű Negresco SP10 központi része kristály, karjai üvegből vannak.

 

Ideal Lux - Central Lámpa - lámpa kereskedés és szaküzlet

Vásárlóink gyakran aggódnak a lámpatestek tisztítása miatt. Kizárólagos partnerünk, a Mayton piacra dobta speciális tisztítószerét, a kristály tisztító sprayt. Ezzel az erős koncentrátumú folyadékkal egyszerűen csak le kell fújni a csillárt, és hagyni, hogy az lecsöpögjön róla. Így tehát nem kell a kristályokat egyenként áttörölni.

Az ilyen stílusú lámpatestek foglalata E14-es. Fényforrások kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy azok nem lesznek takarásban. A Central Lámpabolt az átlátszó, gyertya, vagy láng formájú, meleg fényű fényforrásokat szokta ajánlani vásárlóinak, hiszen ezek mutatnak a legszebben a klasszikus vonalvezetésű csillárokban.

Klasszikus kristály csillárok közé tartoznak az empire stílusú, kar nélküli világítótestek is. Közkedvelt a Dubai SP10 Cromo amely arany színben is megvásárolható.

Egy másik népszerű termékünk a Maytoni gyártó  Bella DIA750-TT50-WG nevezetű csillárja.

Várjuk kedves vásárlóinkat a Dózsa György út 61-63. számon található Central Lámpaboltban, ahol a fent említett lámpák közül több is megtekinthető.