5+1 Tipp lámpa vásárlásához

A fények megfelelő használata rendkívül fontos a helység esztétikai szempontjából, így elengedhetetlen a megfelelő lámpatest vásárlása. Egy jól megválasztott lámpa nem csak a szoba megvilágításában játszik szerepet, hanem annak általános hangulatában is. Ezen kívül azt is befolyásolja, hogy az adott térben hogyan érzékeljük a textúrákat és színeket. A következőkben 5+1 olyan tényezőt fogunk bemutatni, amely hasznos lehet otthonunk világításának megtervezésében.

1.) Az otthoni világítás megtervezését az építkezés vagy felújítás első pillanatától kezdve vegye prioritásba. Sokan esnek abba a hibába, hogy utólag szembesülnek azzal, hogy nem terveztek elektromos kiállást a helységnek arra a pontjára, ahol a napi teendők során több fényre lenne szükség. Ilyen lehet a konyhai munkapult, vagy a fürdőszobai tükör. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy hogy a jövőben lesz-e igény a lámpa fényerő szabályozására, vagy a színhőmérséklet megváltoztatására. Az utólagos vésések elkerülése érdekében érdemes előre eltervezni a kiállások pontos helyét.

2.) Határozzák meg a megvásárolni kívánt lámpa típusát és annak funkcióját A mennyezetbe süllyeszthető spot lámpák, praktikusak, hiszen kevés helyet foglalva megfelelő mennyiségű fényt képes biztosítani, azonban csak áll mennyezetbe lehet süllyeszteni. Az Ideal-Lux gyártó mennyezetbe süllyeszthető spot lámpái kiváló minőségűek, ilyen például a dönthető fejű, különböző színekben kapható Swing FL1.

Ideal Lux - Central Lámpa - lámpa kereskedés és szaküzlet
Ideal Lux – Central Lámpa – lámpa kereskedés és szaküzlet

Alacsony belmagasságú helység esetén érdemes mennyezeti lámpákban gondolkodni. Tágas, magas belmagasságú terekben viszont szebben mutatnak a robusztusabb, testesebb csillárok, mint például a német Maytoni Erich MOD221-PL-12-C modellje.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy vizes helységekbe megfelelő IP védelemmel ellátott lámpatesteket válaszunk.

3.) Válasszák ki a helység stílusához illeszkedő világítótestet! Otthonunk stílusának megfelelő lámpát érdemes választani. Például egy klasszikus bútorhoz jobban illenek a klasszikus  vonalvezetésű, bronz színű lámpatestek. Vásárlóink körében népszerű a Sevinc gyártó 2065-ös családja.

Ha a lámpatest színe, stílusa passzol a többi dekorációval, az a lakás hangulatát jelentősen feldobja. A krómozott fogantyúkhoz, karnisokhoz jobban illeszkednek a krómozott lámpák is. A Central Lámpabolt széles választékában minden stílusban található lámpatest.

4.) Vegyék figyelembe a szoba méretét! Előző blog bejegyzésünkben már kitértünk azokra a tényezőkre, melyek befolyásolhatják a tér bevilágítását, illetve a megfelelő fényerőt. Minél nagyobb a tér, annál több foglalattal rendelkező csillárt kell választani. Amennyiben beépített LED-es lámpában gondolkodnak, akkor figyeljenek a Lumen számra! Magasabb Lumen értékű lámpák nagyobb terek megvilágításra alkalmasak. Gyakori hiba, hogy valaki beleszeret egy lámpatestbe annak külseje alapján, azonban felszerelés után derül ki, hogy nem szolgálja ki tulajdonosa fényigényét. A Central Lámpaboltan kollégáink szakszerű segítséget tudnak nyújtani, hogy elkerüljék a rosszul kiválasztott lámpatest megvásárlását.

5.) Fontos a jó minőségű termék megvásárlása. Üzletünkben igyekszünk minél több csillárt, falikart, függesztéket és mennyezeti lámpát kiállítani annak érdekében, hogy vásárlóink személyesen bizonyosodhassanak meg a lámpa minőségéről. Kristály csillárok esetén ezt különösen fontosnak tartjuk, hiszen elengedhetetlen a kristály eredetiségének felmérése. Váci úton található üzletünkben többféle kristály csillár is megtekinthető, például a népszerű Magnolia PL7 is.

Ideal Lux - Central Lámpa - lámpa kereskedés és szaküzlet

A klasszikus kristály csillár kedvelőinek is igyekszik lámpaboltunk kiállítási darabokat bemutatni. Egyik ilyen keresett termékünk a Florian SP6 Oro.

Ajánljuk a szaküzletekben történő vásárlást az internetes megrendelés helyett.

5+1.) Miután kiválasztották azt a világítótestet, ami esztétikailag és funkcionálisan is elnyerte tetszésüket, érdemes érdeklődni annak elérhetőségéről. Kiállított termékeink zöme elérhető raktárkészletünkben, azonban előfordulhat, hogy 2-3 hetet is várni kell az adott lámpára. Javasoljuk, hogy minden esetben érdeklődjön a szállítási határidőről, mielőtt időpontot egyeztet villanyszerelőjével.