Modern kristálycsillárok

A legtöbb embernek a barokk templomok, kastélytermek, előkelő épületek jutnak eszébe a kristálycsillár szó hallatán, hiszen évszázadok óta az arisztokrata otthonok és egyházi épületek jellemző díszítő eleme. A sztereotípia, miszerint kizárólag a klasszikusan elegáns környezetben jelenik meg a kristálycsillár, napjainkban megváltozni látszik. Azok, akik a klasszikus szépséget és a stílusos enteriőrt részesítik előnyben, szívesen vásárolnak modern, kristályokkal díszített csillárokat.  A fiatal építészek, és a kortárs formatervezés iránt érdeklődők szintén hatalmas érdeklődéssel fordulnak a feltűnő, modern kristálycsillárok felé. Manapság a modern kristálycsillárokat egyaránt használják a klasszikus, rusztikus és modern belső terekben. A lámpagyártók felismerték az igényt azokra a lámpákra, melyek tükrözik a klasszikus kristálycsillárok eleganciáját, de mégis megmutatkoznak benne a modern trendek. Az ilyen típusú lámpák a modern, letisztult, minimalista stílusú tereknek nyújtanak izgalmas, egyedülálló hangulatot.

Vásárláskor a következő szempontokat érdemes figyelembe venni:

  • A csillár méretének, formájának és stílusának igazodnia kell a belső tér méretéhez, a mennyezet magasságához és a szoba stílusához.
  • Fontos annak kiszámítása, hogy a csillárnak mekkora helyiséget kell megvilágítania, és hogy ez lesz-e az egyetlen fényforrás az adott térben. A Central Lámpabolt kínálatában a kristálycsillárok zöme családokban megvásárolható, így kiegészítő világításként vásárlóink választhatnak hozzá asztali lámpát, falikart, illetve állólámpát.
  • A trendek változásával napjainkban számos színű, és formájú kristályokkal találkozhatunk. Vásárlóinknak azt szoktuk ajánlani, hogy a szín kiválasztásánál vegyék figyelembe a térben lévő színvilágot és kiegészítőket, mint például az ajtók és ablakok fogantyúinak színét.

Modern környezetben legnépszerűbbek az áttetsző kristályokkal díszített, krómozott vázú csillárok, ugyanis neutrális jellegük miatt könnyen beilleszkednek a legtöbb környezetbe. Ezek a lámpatestek jellegzetesen króm színű fémből, oktogon, csepp, vagy téglalap alakú kristályokból állnak.

A Carlton SP12 például arany és króm változatban is elérhető, króm változata iránt azonban gyakoribb az érdeklődés.

Hasonlóan divatos, hosszúkás kristályokkal rendelkezik a Martinez SP8 kristálycsillár is.

Modern kristálycsillárok integrált LED technológiával

Míg a klasszikus formákra kizárólag a hagyományos foglalattal ellátott lámpatestek jellemzőek, addig a modern kristálycsillárok már beépített LED-es változatban is kaphatóak. Ilyen például a Schuller által gyártott Dana nevezetű lámpacsalád. A LED fehér fényének köszönhetően a kristályok gyönyörű csillogást kapnak, így azonnal vonzza tekintetünket. A lámpacsalád csillár, és mennyezeti változatban is megvásárolható.

A lengyel Candellux Lords nevű lámpacsaládjában szintén bele van integrálva a LED, ráadásul több színben is kapható.

Egyre kelendőbbek  az aranyszínű vázzal ellátott lámpatestek, borostyán árnyalatú kristály dekorációval. Az olasz Ideal Lux új, 2020-as termékei között például az Elisir lámpacsalád közkedvelt vásárlóink körében.

A szintén aranyszínű Magnolia PL6 az egyik leggyakrabban eladott mennyezeti lámpáink közé tartozik. Különlegessége, hogy áttetsző és füst színű kristályok vannak kombinálva, így adva egyedi színvilágot a lámpatestnek.

Ha valaki pedig extravagánsabb lámpával szeretné díszíteni otthonát, akkor a gyártó a színes kristályokkal ellátott Giada Colour lámpacsaláddal nyújt erre megoldást.

Az aranyszínű vázzal ellátott Pashá és King tagjai szintén gyönyörűen illeszkedik olyan környezetbe, ahol a krómmal szemben inkább az arany dominál. A képen látható Pashá SP10 kristályai különleges csiszolásúak, melytől fényűző eleme lesz helyiségünknek.

Ideal Lux - Central Lámpa - lámpa kereskedés és szaküzlet
Ideal Lux – Central Lámpa – lámpa kereskedés és szaküzlet

A megfelelő kristálycsillár kiválasztása nélkülözhetetlen az enteriőr megtervezése során, mivel központi szerepet fog abban betölteni. Eleganciájuknak és csillogásuknak köszönhetően exkluzív érzést nyújtanak, és azonnal vonzzák a tekintetet.

A Dózsa György út 61-63. szám alatti üzletünkben kollégáink készséggel segítenek kiválasztani kedves vásárlóinknak a megfelelő csillárt, amely biztosan otthonának gyöngyszeme lesz.

A Central Lámpaboltban a fentieken kívül még számos modern kristálycsillár megtekinthető személyesen, ahol egyben szakmai tanácsadást is tudunk nyújtani annak érdekében, hogy stílusban, méretben, és funkcióban a legtökéletesebb lámpatestet tudják vásárlóink kiválasztani.